Mijn Eerste Bullet Journal

In mijn vorige bullet journal blog, hebben jullie kunnen lezen hoe ik mij voorbereidde op het aan de slag gaan met mijn bullet journal.  Zoals jullie waarschijnlijk al op Facebook en Instagram hebben gezien, ben ik de afgelopen dagen ook daadwerkelijk begonnen met het invullen van mijn bullet journal. Hoe meer ik ermee bezig ben, hoe leuker en handiger ik het ga vinden. Het is zo ideaal dat er ruimte is voor alles dat je wilt noteren! Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk en rustgevend om creatief bezig te zijn.

Voordat het “echte” agenda gedeelte begint, heb ik een aantal algemene dingen genoteerd in mijn bullet journal. Mijn bullet journal begint met een key pagina, waarin de symbolen staan die ik verder in mijn bullet journal ga gebruiken. Zo is er een symbool voor taken, afspraken, evenementen, maar ook bijvoorbeeld om aan te geven dat een taak afgerond of geannuleerd is. Super handig dus! Hieronder zie je mijn key pagina.

IMG_20171207_143953_801

Na mijn key pagina, volgt de index. Dit is één van de handigste pagina’s van een bullet journal. Aan de hand van de index kun je namelijk de juiste pagina terugvinden. Het is daarom ook belangrijk om de pagina’s van je bullet journal te nummeren.

Processed with VSCO with  preset

Na de index, volgt mijn jaaroverzicht. Hierin zet ik belangrijke zaken zoals verjaardagen, maar ook vakanties en dergelijke.

future log

Vervolgens volgt mijn financiële overzicht. Ik noteer hierin zowel mijn spaardoelen als mijn uitgavepatroon. Ik heb een algemene spaarpot gemaakt en een spaarpot voor reizen.

savings

Ik houd mijn uitgaven bij in het schema hieronder. Het woord “expenses” is in zilver geschreven en niet zo duidelijk op de foto. In het echt ziet het er wel mooi uit! Ik noteer eerst het bedrag dat wordt afgeschreven, dan waar het voor bestemd is (bv. huur, zorgverzekering etc.) en ten slotte de verwachtte (maandelijkse) datum waarop het bedrag van mijn rekening wordt afgeschreven.

expenses.jpg

Na het financiële overzicht, volgen mijn doelen voor 2018. Zoals je ziet, moet ik mijn doelen nog even invullen.

goals

Ten slotte volgt een hoofdstuk gereserveerd voor lijstjes. Hierin schrijf ik lijstjes die voor de lange termijn gelden (dus niet voor een dag, week of maand), of zaken die regelmatig terugkeren.

lijstjes

Dit is het laatste gedeelte voordat het echte agenda gedeelte begint. In het agenda gedeelte heb ik een inleidende pagina voor de betreffende maand, een maandoverzicht en vervolgens de weekoverzichten. Ook komt het wel eens voor dat ik een dagoverzicht maak, als het nodig is. Ook maak ik per maand een to do lijstje en een social media planner. Hierover lees en zie je meer in een volgende blog.

Hoe deel jij jouw bullet journal in? Ik ben benieuwd!

2 gedachtes over “Mijn Eerste Bullet Journal

  1. Ik ben al zo lang aan het twijfelen als ik aan een bullet journal zou beginnen. Nu ik die van jou zie ben ik wel weer nieuwsgierig gemaakt… de volgende keer dat ik er een tegenkom ga ik’m toch eens meenemen en eraan beginnen denk ik! Leuk gedaan!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s