Sinterklaas surprise met vertraging..

Afgelopen zaterdag hebben wij met de familie nog Sinterklaas gevierd met surprises. Ja ik weet het, best laat haha! Het is lastig om iedereen op dezelfde dag bij elkaar te krijgen, zeker als er ook nog iemand van het gezelschap in het buitenland woont. Dus ook al staat hier thuis de kerstboom al op en bevindt iedereen zich al in kerstsferen, het was hartstikke gezellig en we hebben gewoon pepernoten gegeten (van tevoren al ingeslagen).

Processed with VSCO with  preset

Nu nog (bijna) een jaar wachten tot we ze weer kunnen eten…

We begonnen de dag met wat gebak en even gezellig bijkletsen. Toen was het tijd voor het avond eten. We hebben lekker raclette gegeten. Voor degenen die het niet kennen, het is een soort van gourmet maar dan met raclette kaas. Wij kiezen meestal voor verschillende soorten kaasjes, ook al is er maar één officiële raclette kaas. Daarnaast bakken we altijd wat champignons, paprika en uien mee. Heerlijk op een stukje stokbrood! In Frankrijk bakken ze vaak ook nog een plakje vlees (beleg) mee. Dat doen wij dan weer niet. Eigenlijk is dit best een leuke vega optie voor de feestdagen. Heb jij wel eens raclette gegeten?

Na het eten was het eindelijk tijd voor de surprises. Een voor een mochten we onze surprises uitpakken (lees: ruïneren). Enkele surprises waren na afloop helemaal kapot en daar heb ik helaas vergeten een foto van te maken voordat ze gesloopt werden.

Voor de grootste kaasliefhebber onder ons (en degene die met het idee kwam om te racletten), werd er een mooi stuk kaas gemaakt.

Processed with VSCO with  preset

Ook hebben wij een grote fan van de voetbalclub Paris Saint Germain in ons midden. Hij kreeg een mooie surprise van de grootste ster van de club, Neymar jr.

Processed with VSCO with  preset

Een reisliefhebber kreeg onderstaande surprise met zijn meest recente reisbestemmingen.

Processed with VSCO with  preset

Voor een van ons die net een hond heeft gekregen, werd er een hond gemaakt. Het cadeau van deze surprise zat helemaal ingepakt in papier-maché omwikkeld met ijzerdraad. Hij heeft er dus tamelijk lang over moeten doen om zijn cadeautje te vinden haha.

surprisehond

Een andere surprise was deze gouden bitterbal, die helemaal kapot moest worden gemaakt om het cadeau te kunnen vinden. Ik ben blij dat de surprises dit jaar niet bij mij thuis waren haha!

surprisebitterbal

Ik kreeg deze mooie surprise. Ik houd erg van gezond koken en bakken, vandaar deze keuken. Wisten jullie dat ik nog een blog heb met gezonde recepten? Die blog kun je hier vinden.

Processed with VSCO with  preset

Ik kreeg een mooi cadeaupakketje van Rituals van de Dao collectie, heerlijk!

Processed with VSCO with  preset

Ik ben echt fan van Rituals, dus ben hier super blij mee.

Processed with VSCO with  preset

Hebben jullie ook surprises gedaan met vrienden of familie? En hebben jullie bepaalde tradities die erbij horen? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s