Kerst 2017

Tijdens kerst en oud en nieuw ben ik dit jaar in Parijs. Mijn vriend is Frans en hij woont in een dorpje net buiten Parijs. De afgelopen jaren is hij met kerst meestal naar mij toe gekomen, maar dit jaar ben ik dus bij hem. Het leuke is dat een deel van mijn familie met de kerst ook hier was.

Vertrek

Wij zijn met de Thalys (a.k.a. TGV) vanuit Rotterdam vertrokken. Tweeënhalf uur later stonden we midden in Parijs, op het Gare du Nord, super leuk!

Kerstavond

Op de dag van kerstavond zijn we de Abbaye de Chaalis gaan bezichtigen. Dit is een oude abdij net buiten Parijs. Het staat op een uitgestrekt landgoed met vijvers waarlangs je kunt wandelen. Naast de abdij staat een oud kasteel dat nu als museum dienst doet. Verder staat er een prachtige kapel bij de abdij.

Na deze indrukwekkende bezichtiging waren we uitgehongerd en begon de maaltijd van kerstavond. We hebben met zijn vieren lekker gegourmet. Dat was al weer lang geleden voor mij.

Eerste Kerstdag

Eerste Kerstdag zijn we Parijs gaan bezichtigen. We zijn begonnen met een Amerikaans ontbijt bij Breakfast in America (lees American pancakes met witte chocolade jammie!). Dit is een restaurantje in de Parijse wijk Le Marais waar ze alleen Amerikaans eten serveren. Daarna hebben we een stadswandeling gemaakt door Le Marais en zijn we van daaruit doorgelopen naar de Hôtel de Ville (gemeentehuis) van Parijs en naar de Notre Dame.  In de buurt van de Notre Dame zit een klein straatje met allemaal kleine traditionele winkeltjes zoals kaasboertjes, ijssalons, sieradenwinkeltjes, restaurantjes waar ze crêpes verkopen en La Cure Gourmande. Dat is een ouderwets snoepwinkeltje met allemaal heerlijke koekjes, nougat, karamel enz. Als je een keer in Parijs bent, is dat echt een aanrader!

Parijs was trouwens echt prachtig versierd voor de kerst. Ik houd er echt van, het is altijd zo gezellig tijdens die donkere dagen. De etalages van winkels zoals La Fayette en Printemps (vlakbij de Opéra) zijn super mooi versierd met allemaal bewegende taferelen. We zijn dit dan ook gaan bekijken na onze wandeling.

Ook de Champs Elysées en de avenue Montaigne (één van de duurste winkelstraten van Parijs) waren helemaal verlicht. Normaal gesproken is er elk jaar een kerstmarkt op de Champs Elysées bij het reuzenrad, maar helaas was die dit jaar afgeschaft!

Na de hele dag Parijs te hebben bezichtigd kregen we toch wel honger. We zijn bij een Indiaas restaurant vlakbij de Eiffeltoren gaan eten. Ik koos voor de Butter Chicken (verrassend, dit kies ik altijd). Nadat we onze buikjes vol hadden, zijn we nog naar de Eiffeltoren gelopen en toen was het tijd om naar huis te gaan. We hebben die nacht als een roos geslapen.

eiffel

Tweede Kerstdag

Tweede kerstdag bestaat niet in Frankrijk, dus mijn vriend moest gewoon werken die dag. Dat gaf mijn familie en mij de tijd om boodschappen te doen en het avondeten voor te bereiden. Wij hebben op tweede kerstdag mini pizza’s gegeten uit de pizzarette. Dit is een soort gourmetstel maar dan voor pizza’s. Je maakt dus zelf steeds een pizzaatje klaar  aan tafel en bakt het af in een pizza oven voor mini pizza’s. Het is hartstikke leuk om te doen en je kunt elke keer een andere pizza klaarmaken.

Processed with VSCO with  preset

Wij vinden het altijd gezellig om spelletjes te spelen samen. Na het avondeten hebben we dan ook nog een paar spelletjes Pesten gespeeld. Er wordt altijd wel door tenminste één iemand vals gespeeld waardoor we uiteindelijk allemaal in een deuk liggen.

Mijn familie is intussen weer terug naar huis en ik blijf nog even in Parijs tot na oud en nieuw. Wat heb jij tijdens de kerstdagen gedaan? En heb je al plannen voor oud en nieuw? Ik ben benieuwd 🙂

Wil je geen blogs van mij missen? Schrijf je dan in voor de mail alert op mijn homepage.

2 gedachtes over “Kerst 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s