Oud en nieuw in Parijs

Gelukkig nieuwjaar lieve lezers! Oud en nieuw is voor mijn gevoel alweer een hele tijd geleden, maar het is toch pas 4 januari. Zoals jullie in mijn vorige blogs hebben gelezen, ben ik tijdens de feestdagen in Parijs geweest. Het was hartstikke leuk om de kerst daar met mijn familie en vriend te vieren. Na de kerst is mijn familie weer terug naar huis gegaan en ben ik nog gebleven om ook oud en nieuw in Parijs te vieren met mijn vriend.

Oudjaarsavond

Mijn vriend moet voor zijn werk één keer in de zoveel tijd stand-by staan voor noodgevallen. Helaas was dit ook het geval tijdens oud en nieuw waardoor wij dus niet echt weg konden. Het is namelijk zo dat hij dan binnen een bepaalde tijd ter plekke moet zijn. Gelukkig werd hij tijdens oud en nieuw niet gebeld, dus hebben we met z’n tweeën en onze hamster Kuifje, een leuke avond gehad.

Processed with VSCO with  preset

We begonnen de avond met een hapjesplank, met allemaal zelfgemaakt lekkers erop. Zo had ik zelf mini worstenbroodjes, hummus, msemen (Marokkaans brood), gevulde eieren en een ovenbrood gevuld met kaas, roomboter en knoflook gemaakt. Daarnaast hadden we nog olijven, kaasjes, knoflookworst, en wat groenten om het een beetje gezond te houden haha. Zoals je ziet was het veel te veel voor twee personen, dus we hebben er nieuwjaarsdag nog een keer van gegeten.

Processed with VSCO with  preset

Na de hapjesplank was het tijd voor het toetje! We hadden een vanille buche gekocht. Dit is een soort ijstaart, te vergelijken met Viennetta, heerlijk! Mocht je een keer tijdens de feestdagen in Frankrijk zijn dan moet je dit echt proeven.

buche

Tijdens al het eten hebben we een horrorfilm marathon gehouden. We hebben Silent Hill 1 en Silent Hill 2 gekeken, super spannend! Heb jij die films wel eens gezien? Of houd je misschien niet zo van horrorfilms? Toen het 12 uur was, hebben we samen wat sterretjes aangestoken. In Frankrijk is het verboden om vuurwerk af te steken, dus het is dan ook redelijk stil op straat om 12 uur. Mensen gaan ook niet echt de straat op om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen.

Processed with VSCO with  preset

Nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag hebben we eerst lekker uitgeslapen en daarna een uitgebreid ontbijtje klaargemaakt. Vervolgens zijn we een lange wandeling gaan maken en het brood dat we nog over hadden van de feestdagen aan de eendjes gaan voeren in Ermenonville. Dit is een pittoresk dorpje net buiten Parijs, met een oud kasteel dat nu dienst doet als luxe hotel. Verder is er een groot park met een grote vijver ernaast.

Processed with VSCO with  preset

Twee januari was het voor mij weer tijd om naar huis te gaan helaas. Ik vertrok met de Thalys van Gare du Nord naar Rotterdam. Hoe was jouw oud en nieuw?

Processed with VSCO with  preset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s